Almacenament definit pel programari, ¿és una bona opció per a la vostra empresa?

En l'actualitat, existeixen moltes solucions i infraestructures d'emmagatzematge per a les empreses. Una de les destacades és l'emmagatzematge definit pel programari, també conegut com a SDS. Es tracta d'una opció de naturalesa independent i molt adaptable, que a més ha demostrat ser de gran benefici per a les organitzacions. Sense embargo, és necessari pensar-ho detenidament abans d'implementar-lo a la vostra companyia.

Se debe a que establir si el emmagatzematge definit pel programari és una bona opció per a tu, en realitat depèn de diversos factors. En aquest article parlarem sobre què és exactament aquesta solució, com funciona i quins són els beneficis que ofereix. D'aquesta manera, podràs decidir si ofereix el que necessites i si s'adaptarà de manera adequada als teus objectius empresarials.

En què consisteix l'emmagatzematge definit pel programari?

L'emmagatzematge definit pel programari es tracta d'un sistema que permet separar el maquinari i el programari d'emmagatzematge. Està dissenyat per executar-se en qualsevol tipus de sistema x86 o estàndard, per allò que es pot dir no depèn de cap maquinari en concret. Gràcies a ello, és possible gestionar els dipòsits separats del seu emmagatzematge físic, com si es tractarà d'un únic dispositiu lògic.

El funcionament

La principal funció de l'emmagatzematge definit pel programari és la de separar el programari del maquinari corresponent, per així poder ampliar la seva capacitat segons el que consideri oportuno. Això sense la necessitat de que s'acordi un altre sistema propietari. Asimisme, també és possible que pugui actualitzar el hardware i restaurar una versió sense problema algun.

Cal destacar que la funció i els usos de l'emmagatzematge definits pel programari van a variar depenent de la situació i del que es necessita. sense embargo, us donarem un exemple breu de la seva aplicació.

Si té un conjunt de servidors x86, cada un amb la seva pròpia capacitat d'emmagatzematge i programari per funcionar; aquesta es pot considerar una situació un poc apretada a causa de la falta de flexibilitat.

En aquest cas, l'emmagatzematge definit pel programari o SDS permet eliminar l'emmagatzematge al maquinari menys flexible per després passar a un espai més adequat i sense límits. És important notar que, encara que no depengui d'un hardware, aquest tipus de no és un servei en la nube. Aquest funciona de manera independent i es pot adaptar a diferents estructures.

Avantatges de l'emmagatzematge definits pel programari per a les empreses

Ara ja coneixeu el bàsic de l'emmagatzematge definit pel programari, és un moment de parlar sobre implementar-lo a la vostra organització. Específicament, sobre les raons per les que podria ser una bona idea Si us adapteu a les vostres necessitats, llavors el SDS és la solució per a vosaltres!

Major flexibilitat per a l'elecció de maquinari

No importa quin tipus de maquinari es tracta, és segur que podreu implementar aquest tipus d'emmagatzematge. Per suposat, sempre i quan es tracte d'un bàsic o amb un servidor x86 que permet dissenyar una infraestructura basada en SDS. Això significa que podràs treure proves del teu maquinari existent, sense necessitat d'adquirir un nou per tenir major emmagatzematge.

Pot unir diverses fonts de dades

La capacitat que ofereix l'emmagatzematge definit pel programari per gestionar totes les vostres dades és inigualable. Podeu connectar les plataformes d'objectes, discos externes, sistemes de disc, servidors virtuals i fins i tot recursos basats en el núvol per a crear un espai d'emmagatzematge únic.

Adapta't a les teves necessitats

Si estava buscant la millor raó per utilitzar aquest tipus d'emmagatzematge a la vostra empresa, és aquesta. Gràcies a la seva independència i la seva extracció de dades automàtics, es pot gestionar de manera automatitzada. Es dir, s'adapta al rendiment i a les necessitats de les dades que es van processant, sense necessitat de la intervenció humana per establir connexions i canviar el maquinari a un més ampli.

L'emmagatzematge definit pel programari ofereix solucions que no s'imaginen

Considereu que l'emmagatzematge definit pel programari és una solució que es pot adaptar de manera infinita. Se debe a que no està limitada a nodos ni dispositius amb direccions IP assignades, com a les àrees d'emmagatzematge tradicionals. Això li confiere un ampli abanic d'adaptabilitat a qualsevol situació, sense importar què es tracta.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
caCatalà